02.02.2009




Adăugaţi videoclipBalastierele, pericol pentru mediu
Cursurile raurilor mehedintene si unele zone bogate in nisip si piatra devin extrem de nocive pentru mediul inconjurator dupa exploatarile abuzive ale afaceristilor in constructii. Balastierele si microcarierele s-au inmultit precum ciupercile dupa ploaie, in urma lor ramanand haos. Exploatarea se face departe de normele impuse de protejarea mediului inconjurator si sub ochii ingaduitori ai autoritatilor.
Conform declaratiilor directorului adjunct al APM Mehedinti, Nicolae Pascovici, cele mai importante rauri din judet, respectiv Topolnita, Motru, Cosustea, Bahna, dar si fluviul Dunarea, au devenit, de ceva timp, raiul afaceristilor. Majoritatea firmelor de constructii au concesionat portiuni din aceste rauri in vederea deschiderii de balastiere. La ora actuala exista nu mai putin de noua balastiere autorizate pe cursurile raurilor mai sus-amintite, iar alte trei balastiere asteapta emiterea autorizatiilor de functionare.
Dupa spusele directorului Pascovici, toate firmele care administreaza balastiere si microcariere de nisip si pietris ar trebui ca anual sa prezinte un plan bine intocmit, in urma caruia sa fie refacut mediul.

Un comentariu:

  1. Felicitări, deja poţi să spui că eşti un blogger cu experienţă, ai început să postezi mai des! Ca o mică observaţie, mi-ar plăcea să văd pe blog articole despre evenimente locale, de exemplu despre poluarea Bistriţei, etc. Mai întâi să ne preocupăm de problemele care ne dor pe plan local, şi pe urmă la un nivel mai înalt.
    Bonne chance et bonne continuation!

    RăspundețiȘtergere